Zonneboiler Handel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Handel? Via een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze vergelijker ontdek je omvangrijke gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Handel.

zonneboiler systeem installeren in 5423

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een alledaags huishouden in Gemert-Bakel gebruikt 1510 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5423
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Handel vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Handel! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Gemert-Bakel. Of check de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit jullie streek. In onderstaande box ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Handel. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Handel vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4300, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna tref jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse gevallen de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €100 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€50
100 liter2€2.800 – €3.025€100
200 liter2€3.150 – €3.900€130
300 liter3€4.600 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-handel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Handel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €525 tot €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Handel

 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + FKSS 600), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • Solar2all (HP20/150/PWM), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.
 • Spring Solar (HW 200), vermogen 848 [KW], €577 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Gemert-Bakel mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gemert-bakel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Handel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Handel!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!