Zonneboiler Katwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Katwijk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je uitgebreide details aangaande een zonneboiler kopen in Katwijk.

zonneboiler systeem installeren in 5433

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Cuijk verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Katwijk vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Katwijk! Via de zonneboiler-vergelijker check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Cuijk. Of bezoek de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en een warme woning. Het product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Katwijk. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Katwijk liggen tussen de €2700 en €4150, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een variatie aan situatiesde kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €90 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.150€105
200 liter2€3.150 – €3.850€130
300 liter3€4.575 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-katwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Katwijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot €1875. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Katwijk

 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-300B), vermogen 1293 [KW], €879 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all – 3x KA/2002 Comfort + 1000L), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 200L-1DTH2,0), vermogen 1162 [KW], €790 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Cuijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.cuijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Katwijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Katwijk!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!