Zonneboiler De Mortel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in De Mortel? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze tool vind je bruikbare details over een zonneboiler kopen in De Mortel.

zonneboiler systeem installeren in 5425

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Gemert-Bakel verbruikt 1510 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in De Mortel vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in De Mortel! Met behulp van onze tool tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Gemert-Bakel. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf tref jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in De Mortel. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler De Mortel zitten gemiddeld tussen €2850 en €4250, met installatie. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina lees je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor enkele voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €60 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€60
100 liter2€2.950 – €3.000€75
200 liter2€3.100 – €3.850€120
300 liter3€4.450 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-de-mortel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Mortel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Mortel

 • Viessmann (Vitosol 141-FM), vermogen 1509 [KW], €1026 subsidie.
 • Solar2all (HP30HE/200/PWM), vermogen 1998 [KW], €1359 subsidie.
 • Spring Solar (HW 400), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Gemert-Bakel een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.gemert-bakel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Mortel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Mortel!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!