Zonneboiler Beers

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Beers? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze vergelijker vind je handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Beers.

zonneboiler systeem installeren in 5437

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Cuijk stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5437
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Beers vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Beers! Geholpen door deze website check je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Cuijk. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hierna vind jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem zorgt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beers. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Beers vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3200, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een aantal mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €155 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€65
100 liter2€2.750 – €3.000€90
200 liter2€3.150 – €3.975€125
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-beers

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Beers (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Beers

 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-950), vermogen 2921 [KW], €1986 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/200/PWM), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 200L-1FTH2,5), vermogen 1266 [KW], €861 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Cuijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.cuijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Beers aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Beers!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!