Zonneboiler Linden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Linden? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze website check je waardevolle raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Linden.

zonneboiler systeem installeren in 5439

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Cuijk gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5439
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Linden vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Linden! Door middel van onze website achterhaal je zonder problemen een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Cuijk. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hieronder lees je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Linden. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Linden variëren tussen €2800 en €4300, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €145 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€65
100 liter2€2.950 – €3.000€80
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-linden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Linden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €725 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Linden

 • Solar2all (BSP 1000 met 3xF3-1Q), vermogen 1653 [KW], €1124 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/500B/PWM), vermogen 3576 [KW], €2432 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,5DH), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Cuijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.cuijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Linden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Linden!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!