Zonneboiler Sint Anthonis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Sint Anthonis? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Sint Anthonis.

zonneboiler systeem installeren in 5845

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Sint Anthonis verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Sint Anthonis vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Sint Anthonis! Geholpen door deze pagina check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Sint Anthonis. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand vind je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Sint Anthonis. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Sint Anthonis vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3700, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor meerdere voorbeeldsituaties de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.025€75
200 liter2€3.150 – €3.850€130
300 liter3€4.600 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-sint-anthonis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Sint Anthonis (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Anthonis

 • ZBPro (ZP200tfp), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S200), vermogen 1171 [KW], €796 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 4,8m²-HSP1-300A+), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Sint Anthonis een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.sintanthonis.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sint Anthonis aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sint Anthonis!

 • Een warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente