Zonneboiler Ledeacker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ledeacker? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij handige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Ledeacker.

zonneboiler systeem installeren in 5846

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Sint Anthonis gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Ledeacker vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Ledeacker! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een professionele installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Sint Anthonis. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de regio. Hierna vind je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en relevante keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk interessant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van scherpe prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ledeacker. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Ledeacker fluctueren tussen de €2900 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna tref je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verschillende voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €150 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.100 – €3.800€110
300 liter3€4.400 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-ledeacker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Ledeacker (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle apparaten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1275. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ledeacker

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2271 [KW], €1544 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-750), vermogen 3068 [KW], €2086 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 +SO.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Sint Anthonis mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.sintanthonis.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ledeacker aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ledeacker!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!