Zonneboiler Sambeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Sambeek? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Via deze pagina lees jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Sambeek.

zonneboiler systeem installeren in 5836

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Boxmeer gebruikt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Sambeek vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Sambeek! Met behulp van onze website bekijk je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Boxmeer. Of surf naar kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sambeek. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Sambeek zitten gemiddeld tussen €2400 en €3300, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een aantal voorbeelden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €90 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.900 – €3.100€100
200 liter2€3.300 – €3.875€120
300 liter3€4.525 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-sambeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Via deze informatie kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sambeek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sambeek

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1939 [KW], €1319 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×5,095m opdaksysteem), vermogen 3395 [KW], €2309 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.400), vermogen 2292 [KW], €1559 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Boxmeer een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.boxmeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sambeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sambeek!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!