Zonneboiler Beugen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Beugen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website vind jij waardevolle toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Beugen.

zonneboiler systeem installeren in 5835

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een gemiddelde woning in Boxmeer stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Beugen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Beugen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Boxmeer. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Beugen. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Beugen komen gemiddeld uit tussen €2725 en €3200, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een aantal mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.525€50
100 liter2€2.825 – €3.075€105
200 liter2€3.250 – €3.950€130
300 liter3€4.450 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-beugen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Beugen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €675 tot wel €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beugen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×4,085m opdaksysteem), vermogen 3219 [KW], €2189 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.500), vermogen 1911 [KW], €1299 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Boxmeer mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.boxmeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Beugen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Beugen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!