Zonneboiler Maashees

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Maashees? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij bruikbare info over een zonneboiler kopen in Maashees.

zonneboiler systeem installeren in 5823

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Boxmeer stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Maashees vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Maashees! Met behulp van onze website ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Boxmeer. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater en een warme woning. Deze duurzame installatie wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Maashees. Deze setup is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Maashees komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3850, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor velerlei scenario’sde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €90 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-maashees

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze data kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Maashees (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maashees

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×3,075m opdaksysteem), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.400), vermogen 1749 [KW], €1189 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Boxmeer een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.boxmeer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Maashees aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Maashees!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!