Zonneboiler Vredepeel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Vredepeel? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Via onze website lees je actuele gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vredepeel.

zonneboiler systeem installeren in 5816

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Venray gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Vredepeel vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Vredepeel! Geholpen door onze tool vind je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Venray. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral interessant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vredepeel. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Vredepeel komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3950, met installatie inclusief. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor velerlei omstandigheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.900€110
300 liter3€4.400 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-vredepeel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Door deze info kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Vredepeel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €750 tot €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vredepeel

 • Thercon (WAH500SA – 3x SCO210M4), vermogen 2753 [KW], €1872 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×5,095m opdaksysteem), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.300), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Venray mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.venray.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Vredepeel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Vredepeel!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!