Zonneboiler Heide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Heide? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website doorzoek jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Heide.

zonneboiler systeem installeren in 5812

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Venray verbruikt 1480 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5812
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Heide vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Heide! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Venray. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in de regio. Hieronder lees je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificering. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Heide. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Heide variëren tussen €2600 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €85 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.300 – €3.975€110
300 liter3€4.550 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-heide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Heide (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €925 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Heide

 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV30), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×4,085m indaksysteem), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.
 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro8), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Venray een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.venray.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heide aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heide!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!