Zonneboiler Leunen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Leunen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool lees jij toepasbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Leunen.

zonneboiler systeem installeren in 5809

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een gemiddelde woning in Venray verbruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5809
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Leunen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Leunen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Venray. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in de regio. Hierna ontdek je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Leunen. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Leunen vinden we terug ergens tussen de €2550 en €4450, met installatie. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor meerdere mogelijkheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€45
100 liter2€2.875 – €3.175€100
200 liter2€3.225 – €3.850€125
300 liter3€4.425 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-leunen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Via het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Leunen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot wel €1025. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leunen

 • Thercon (WAH300SA – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Solmax (820-4f-slm), vermogen 3333 [KW], €2266 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 500L CV + Tap), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Venray een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.venray.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Leunen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Leunen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!