Zonneboiler Meijel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Meijel? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website tref je handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Meijel.

zonneboiler systeem installeren in 5768

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Peel en Maas stookt 1610 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5768
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Meijel vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Meijel! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Peel en Maas. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie voorziet in je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Meijel. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Meijel variëren tussen €2650 en €3200, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €90 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€50
100 liter2€2.825 – €3.025€75
200 liter2€3.200 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-meijel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Meijel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meijel

 • Thercon (WAH300SA – 3x SCIV30), vermogen 324 [KW], €2203 subsidie.
 • Solmax (512-5f-slm), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC42 400L CV + Tap), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Peel en Maas een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.peelenmaas.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Meijel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Meijel!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!