Zonneboiler Milheeze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Milheeze? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website doorzoek jij waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Milheeze.

zonneboiler systeem installeren in 5763

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Gemert-Bakel verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5763
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Milheeze vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Milheeze! Geholpen door onze website tref je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Gemert-Bakel. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Milheeze. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Milheeze komen gemiddeld uit tussen €2650 en €4100, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor verscheide voorbeelden de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €85 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€55
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.825€145
300 liter3€4.425 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-milheeze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Milheeze (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle types die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Milheeze

 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCO210M4), vermogen 2639 [KW], €1795 subsidie.
 • Solmax (410-4f-slm), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC24 300L CV + Tap), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Gemert-Bakel een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.gemert-bakel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Milheeze aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Milheeze!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!