Zonneboiler Neerkant

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Neerkant? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina bekijk jij bruikbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Neerkant.

zonneboiler systeem installeren in 5758

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Deurne verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Neerkant vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Neerkant! Door middel van deze website vind je eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Deurne. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de buurt. Hieronder ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product regelt het warme water en een warme woning. Het systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Neerkant. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2022

De recente kosten zonneboiler Neerkant zitten gemiddeld tussen €2825 en €3950, inclusief installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop tref jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een aantal situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €150 per 12 maanden (gasprijzen december 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.075€105
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.500 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-neerkant

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Neerkant (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €600 tot €1500. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Neerkant

 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCIV30), vermogen 3237 [KW], €2201 subsidie.
 • Solmax (400-4f-slm), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.
 • Spring Solar (HW 400+), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Deurne soms een extra tegemoetkoming. Zie www.deurne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Neerkant aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Neerkant!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!