Zonneboiler Beek en Donk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Beek en Donk? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze website tref je bruikbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Beek en Donk.

zonneboiler systeem installeren in 5741

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een standaard woning in Laarbeek verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Beek en Donk vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Beek en Donk! Via deze website ontdek je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Laarbeek. Of bezoek de website Qbis.nl voor informatie over erkende installateurs in de regio. Onderstaand check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Beek en Donk. Een zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2022

De recente kosten zonneboiler Beek en Donk liggen tussen de €2875 en €3800, met montage. Dit systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor meerdere mogelijkheden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €105 per jaar (gasprijzen december 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-beek-en-donk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Beek en Donk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €850 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Beek en Donk

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2- 500+4xCS150), vermogen 2706 [KW], €1840 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 260), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.
 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SkR 500), vermogen 2916 [KW], €1983 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Laarbeek een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.laarbeek.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Beek en Donk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Beek en Donk!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!