Zonneboiler Mariahout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Mariahout? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website vind je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Mariahout.

zonneboiler systeem installeren in 5738

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Laarbeek gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Mariahout vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Mariahout! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Laarbeek. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met goede installateurs in de buurt. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Mariahout. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In maart 2024 zijn er structuren met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De recente kosten zonneboiler Mariahout fluctueren tussen de €2750 en €3150, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor meerdere mogelijkheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €150 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.050€85
200 liter2€3.175 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-mariahout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Door deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Mariahout (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Mariahout

 • 123-Kaminofen (2 CPC24 & TS S 400), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 220), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 5x SCE202-M), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Laarbeek een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.laarbeek.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Mariahout aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Mariahout!

 • Een warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!