Zonneboiler Lieshout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Lieshout? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool vind jij waardevolle informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Lieshout.

zonneboiler systeem installeren in 5737

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een standaard woning in Laarbeek stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Lieshout vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Lieshout! Middels deze pagina tref je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Laarbeek. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installateurs in de regio. Hierna lees je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lieshout. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Lieshout schommelen tussen de €2875 en €3350, met monteren & installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €115 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€65
100 liter2€2.850 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-lieshout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Lieshout (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lieshout

 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 2xF3-1), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 180), vermogen 211 [KW], €143 subsidie.
 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SCE202-M), vermogen 2628 [KW], €1787 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Laarbeek mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.laarbeek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lieshout aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lieshout!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!