Zonneboiler Lierop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Lierop? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je waardevolle details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lierop.

zonneboiler systeem installeren in 5715

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een gemiddelde woning in Someren gebruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5715
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Lierop vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Lierop! Door middel van onze tool ontdek je simpel en snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Someren. Of check de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit de gemeente. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lierop. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Lierop fluctueren tussen de €2825 en €3500, met installatie. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor verscheide scenario’sde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €80 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.100€100
200 liter2€3.200 – €3.950€140
300 liter3€4.400 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-lierop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Lierop (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €425 tot €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lierop

 • DAXX (1×15 + 200L), vermogen 1075 [KW], €731 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP20+400L), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SCE202-M), vermogen 870 [KW], €592 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Someren een groene lening of kleine subsidie. Zie www.someren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lierop aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lierop!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!