Zonneboiler Leende

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Leende? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij actuele info m.b.t. een zonneboiler kopen in Leende.

zonneboiler systeem installeren in 5595

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Heeze-Leende verbruikt 1740 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €90 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Leende vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Leende! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Heeze-Leende. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf achterhaal je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product regelt heet water in huis en de centrale verwarming. Dit product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Leende. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Leende schommelen tussen de €2450 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor diverse scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€55
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.950€125
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-leende

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Via deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Leende (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot wel €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leende

 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.
 • Citrin Solar (TWS300+2xCS150), vermogen 1836 [KW], €1248 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SkR 500), vermogen 1590 [KW], €1081 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Heeze-Leende een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.heeze-leende.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Leende aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Leende!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!