Zonneboiler Westerhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Westerhoven? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze website tref je veelzijdige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Westerhoven.

zonneboiler systeem installeren in 5563

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een standaard woning in Bergeijk stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit houdt in een forse besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5563
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Westerhoven vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Westerhoven! Dankzij onze website ontdek je simpel en snel een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bergeijk. Of ga naar kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Westerhoven. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Westerhoven zitten gemiddeld tussen €2675 en €3800, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor velerlei voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €80 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.825 – €3.025€80
200 liter2€3.225 – €3.975€110
300 liter3€4.575 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-westerhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Westerhoven (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westerhoven

 • Orion Solar (1×24+400ltr hygiene), vermogen 2030 [KW], €1380 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV 300CS 2ww 3xPro18), vermogen 3559 [KW], €2420 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24+TS-SS 500), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Bergeijk soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.bergeijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westerhoven aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Westerhoven!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!