Zonneboiler Riethoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Riethoven? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze website bekijk jij accurate raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Riethoven.

zonneboiler systeem installeren in 5561

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Bergeijk verbruikt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5561
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Riethoven vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Riethoven! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Bergeijk. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem voorziet in jouw sanitaire water en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Riethoven. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Riethoven liggen tussen de €2425 en €3750, met montage. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna lees je voor velerlei gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €145 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.200€75
200 liter2€3.100 – €3.850€115
300 liter3€4.400 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-riethoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Riethoven (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Riethoven

 • Orion Solar (1×24+200ltr hygiene), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/4,8AR), vermogen 1853 [KW], €1260 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 300L), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Bergeijk mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.bergeijk.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Riethoven aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Riethoven!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!