Zonneboiler Bergeijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Bergeijk? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij toepasbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Bergeijk.

zonneboiler systeem installeren in 5571

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Bergeijk verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Bergeijk vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Bergeijk! Door middel van onze website check je simpel en snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Bergeijk. Of check Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie regelt je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Bergeijk. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Bergeijk fluctueren tussen de €2550 en €3250, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €105 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€40
100 liter2€2.900 – €3.200€105
200 liter2€3.250 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-bergeijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Bergeijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1325. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Bergeijk

 • Dutch Solar Systems (ZB500TX 9,48), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Solvis (2x solvis Luna 304 & Solvis Max 757), vermogen 2404 [KW], €1635 subsidie.
 • Solmax (410-4f-slm), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Bergeijk mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.bergeijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bergeijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bergeijk!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente