Zonneboiler Luyksgestel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Luyksgestel? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl tref jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Luyksgestel.

zonneboiler systeem installeren in 5575

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Bergeijk stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5575
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Luyksgestel vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Luyksgestel! D.m.v. deze website tref je eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bergeijk. Of probeer de website kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf check je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Luyksgestel. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Luyksgestel komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3850, inclusief plaatsing. Dit product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal gevallen de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €140 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€40
100 liter2€2.875 – €3.175€80
200 liter2€3.250 – €4.000€145
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-luyksgestel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Via deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Luyksgestel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Luyksgestel

 • Orion Solar (1×24+300ltr hygiene), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-800), vermogen 366 [KW], €2489 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SkR 500), vermogen 1073 [KW], €730 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Bergeijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.bergeijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Luyksgestel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Luyksgestel!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!