Zonneboiler Heeze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Heeze? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Heeze.

zonneboiler systeem installeren in 5591

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld gezin in Heeze-Leende stookt 1740 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Heeze vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Heeze! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Heeze-Leende. Of benader de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in de regio. Verderop lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Het product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Heeze. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Heeze vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3400, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor velerlei voorbeelden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €80 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€50
100 liter2€2.900 – €3.125€80
200 liter2€3.175 – €3.950€115
300 liter3€4.600 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-heeze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heeze (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €750 tot wel €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Heeze

 • Orion Solar (2×24+400ltr hygiene), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-1000), vermogen 368 [KW], €2502 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SkR 500), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Heeze-Leende mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.heeze-leende.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Heeze aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Heeze!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!