Zonneboiler Geldrop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Geldrop? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool doorzoek jij actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Geldrop.

zonneboiler systeem installeren in 5660

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Geldrop-Mierlo gebruikt 1480 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Geldrop vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Geldrop! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Geldrop-Mierlo. Of check kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Verderop bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie zorgt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Geldrop. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Geldrop fluctueren tussen de €2400 en €4350, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €125 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€50
100 liter2€2.750 – €3.075€75
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.600 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-geldrop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Geldrop (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Geldrop

 • Orion Solar (2×24+800ltr hygiene), vermogen 3577 [KW], €2432 subsidie.
 • DAXX (1x 1000 liter met 2×20 buizen), vermogen 3388 [KW], €2304 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SkR 500), vermogen 2736 [KW], €1860 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Geldrop-Mierlo mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.geldrop-mierlo.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Geldrop aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Geldrop!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!