Zonneboiler Nuenen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nuenen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina ontdek je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nuenen.

zonneboiler systeem installeren in 5671

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een doorsnee huishouden in Nuenen, Gerwen en Nederwetten verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Nuenen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Nuenen! D.m.v. onze tool achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Of bezoek echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop lees je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nuenen. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Nuenen zitten gemiddeld tussen €2975 en €3200, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.925 – €3.000€90
200 liter2€3.300 – €3.825€140
300 liter3€4.525 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-nuenen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nuenen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nuenen

 • Orion Solar (2×24+1000ltr hygiene), vermogen 3597 [KW], €2446 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP15+300L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SkR 500), vermogen 3003 [KW], €2042 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.nuenen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nuenen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nuenen!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!