Zonneboiler Nuenen, Gerwen en Nederwetten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

zonneboiler systeem installeren in 5671

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een alledaags huishouden in Nuenen, Gerwen en Nederwetten verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten! Geholpen door onze website achterhaal je simpel en snel een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Of probeer de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs in je omgeving. Bijgaand lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na recensies en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nuenen, Gerwen en Nederwetten schommelen tussen de €2575 en €3400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna check je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele voorbeelden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €165 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.075€100
200 liter2€3.175 – €3.875€145
300 liter3€4.600 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het verbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 • S-Power (FK 4-500 AD), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + KER500), vermogen 2435 [KW], €1656 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×20 & 500L), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.nuenen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nuenen, Gerwen en Nederwetten aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente