Zonneboiler Heusden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Heusden? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl vind jij handige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Heusden.

zonneboiler systeem installeren in 5725

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Asten stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5725
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Heusden vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Heusden! Met behulp van onze tool achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Asten. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Heusden. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Heusden zitten gemiddeld tussen €2975 en €3900, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €55 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€50
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €3.900€135
300 liter3€4.425 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-heusden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Heusden (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €400 tot wel €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heusden

 • DAXX (2×22 + 500L), vermogen 3361 [KW], €2285 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP20+500LH), vermogen 3428 [KW], €2331 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SCE202-M), vermogen 1379 [KW], €938 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Asten een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.asten.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heusden aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Heusden!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!