Zonneboiler Asten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Asten? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze website ontdek jij toepasbare adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Asten.

zonneboiler systeem installeren in 5721

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Asten stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Asten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Asten! Geholpen door onze website achterhaal je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Asten. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box achterhaal jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Onder andere VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Asten. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Asten zitten gemiddeld tussen €2625 en €3600, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor diverse situatiesde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€70
100 liter2€2.775 – €3.025€100
200 liter2€3.225 – €3.800€115
300 liter3€4.575 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-asten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Asten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €425 tot wel €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Asten

 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 9,48), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Solmax (500-5f-slm), vermogen 3400 [KW], €2312 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Asten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.asten.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Asten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Asten!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente