Zonneboiler Helmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Helmond? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze vergelijker check jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Helmond.

zonneboiler systeem installeren in 5701

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Helmond gebruikt 1060 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Concreet: een forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5701
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Helmond vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Helmond! Middels zonneboilerrevolutie.nl bekijk je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Helmond. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit jullie streek. Onderstaand vind je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Helmond. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Helmond fluctueren tussen de €2600 en €3600, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €145 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€50
100 liter2€2.750 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.925€135
300 liter3€4.400 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-helmond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Helmond (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Helmond

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen RS2401-3 300L), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WES-A-C-660L), vermogen 3336 [KW], €2268 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/TWL-S-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Helmond een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.helmond.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Helmond aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Helmond!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!