Zonneboiler Laarbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Laarbeek? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze vergelijker check je waardevolle informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Laarbeek.

zonneboiler systeem installeren in 5738

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Laarbeek verbruikt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Laarbeek vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Laarbeek! Door gebruik te maken van onze tool vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Laarbeek. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs in de buurt. Hieronder check jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. De installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Laarbeek. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Laarbeek zitten gemiddeld tussen €2750 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna lees jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor verschillende voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €150 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.175€80
200 liter2€3.100 – €3.875€140
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-laarbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Laarbeek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle systemen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €600 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Laarbeek

 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 horizontaal), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • Econo (M26HPCPC-400-H1), vermogen 2070 [KW], €1408 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER-500L-B), vermogen 2297 [KW], €1562 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Laarbeek soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.laarbeek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Laarbeek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Laarbeek!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente