Zonneboiler Aarle-Rixtel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Aarle-Rixtel? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze pagina bekijk jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Aarle-Rixtel.

zonneboiler systeem installeren in 5735

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddelde woning in Laarbeek gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Aarle-Rixtel vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Aarle-Rixtel! Dankzij onze website bekijk je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Laarbeek. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna check jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Aarle-Rixtel. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er structuren met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Aarle-Rixtel vinden we terug ergens tussen de €2500 en €3400, inclusief plaatsing. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor diverse voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €110 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.850 – €3.200€75
200 liter2€3.225 – €3.850€140
300 liter3€4.600 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-aarle-rixtel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Op basis van deze gegevens kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Aarle-Rixtel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Aarle-Rixtel

 • Zonneboilerpro (WPB260-CPC), vermogen 2294 [KW], €1860 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 150), vermogen 93 [KW], €63 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SCE202-M), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Laarbeek soms een extra tegemoetkoming. Zie www.laarbeek.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Aarle-Rixtel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Aarle-Rixtel!

 • De warmtepomp: haalt warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!