Zonneboiler Liessel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Liessel? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker tref je actuele info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Liessel.

zonneboiler systeem installeren in 5757

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Deurne verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Concreet: een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Liessel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Liessel! Geholpen door deze pagina vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Deurne. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Liessel. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2022

De kosten zonneboiler Liessel schommelen tussen de €2575 en €3600, met monteren & installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor verschillende voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €140 per jaar (gasprijzen december 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€65
100 liter2€2.825 – €3.075€85
200 liter2€3.250 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-liessel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Liessel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Liessel

 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Solmax (300-3f-slm), vermogen 2923 [KW], €1988 subsidie.
 • Spring Solar (HW 300+), vermogen 1473 [KW], €1002 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Deurne een groene lening of kleine subsidie. Check www.deurne.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Liessel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Liessel!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!