Zonneboiler Deurne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Deurne? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze pagina lees jij handige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Deurne.

zonneboiler systeem installeren in 5751

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Deurne verbruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5751
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Deurne vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Deurne! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Deurne. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem regelt warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Deurne. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Deurne variëren tussen €2650 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor een aantal gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €160 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€60
100 liter2€2.850 – €3.075€90
200 liter2€3.300 – €3.800€110
300 liter3€4.425 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-deurne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Deurne (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Deurne

 • Rivusol (Aquatel S200-30T), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 457), vermogen 3099 [KW], €2107 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×5,095m opdaksysteem), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Deurne soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.deurne.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Deurne aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Deurne!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente