Zonneboiler Helenaveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Helenaveen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze website tref je handige adviezen over een zonneboiler kopen in Helenaveen.

zonneboiler systeem installeren in 5759

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Deurne gebruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5759
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Helenaveen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Helenaveen! Met behulp van onze website tref je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Deurne. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop tref jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is toepasbaar voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Helenaveen. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2022

De kosten zonneboiler Helenaveen komen gemiddeld uit tussen €2525 en €3000, met montage. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor enkele omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €55 op jaarbasis (gasprijzen december 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.225 – €4.000€140
300 liter3€4.425 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-helenaveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Helenaveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Helenaveen

 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV20), vermogen 1777 [KW], €1208 subsidie.
 • Solmax (500-5f-slm), vermogen 3400 [KW], €2312 subsidie.
 • Spring Solar (HW 400++), vermogen 2447 [KW], €1664 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Deurne mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.deurne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Helenaveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Helenaveen!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!