Zonneboiler Peel en Maas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Peel en Maas? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website check je handige adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Peel en Maas.

zonneboiler systeem installeren in 5981

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Peel en Maas stookt 1610 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €105 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Peel en Maas vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Peel en Maas! Middels onze vergelijker check je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Peel en Maas. Of bezoek Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Verderop bekijk jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Peel en Maas. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Peel en Maas fluctueren tussen de €2425 en €4150, inclusief plaatsing. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €175 per jaar (gasprijzen maart 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€40
100 liter2€2.925 – €3.125€85
200 liter2€3.125 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-peel-en-maas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze informatie kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Peel en Maas (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Peel en Maas

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3212 [KW], €2184 subsidie.
 • Econo (M24HPCPC-400-H2), vermogen 2021 [KW], €1374 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-1000), vermogen 368 [KW], €2502 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Peel en Maas een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.peelenmaas.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Peel en Maas aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Peel en Maas!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente