Zonneboiler Panningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Panningen? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website ontdek je accurate adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Panningen.

zonneboiler systeem installeren in 5981

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Peel en Maas gebruikt 1610 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Panningen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Panningen! Door middel van onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Peel en Maas. Of benader kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de buurt. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Panningen. Dit apparaat is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Panningen komen gemiddeld uit tussen €2575 en €4250, inclusief plaatsing. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.600€40
100 liter2€2.800 – €3.075€75
200 liter2€3.100 – €3.850€110
300 liter3€4.475 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-panningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Panningen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Panningen

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 600), vermogen 2718 [KW], €1848 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24 HPC), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.300), vermogen 3157 [KW], €2147 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Peel en Maas wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.peelenmaas.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Panningen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Panningen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!