Zonneboiler Sevenum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Sevenum? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze website lees jij handige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Sevenum.

zonneboiler systeem installeren in 5975

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Horst aan de Maas verbruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Sevenum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Sevenum! Door gebruik te maken van onze tool achterhaal je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Horst aan de Maas. Of benader de website Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs in de regio. Verderop check je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie regelt warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Sevenum. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Sevenum variëren tussen €2775 en €3750, inclusief installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €105 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€65
100 liter2€2.850 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.850€120
300 liter3€4.525 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-sevenum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Door deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Sevenum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1300. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sevenum

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO400), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Econo (M42HPCPC-300-HHB1), vermogen 3354 [KW], €2281 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Horst aan de Maas een groene lening of kleine subsidie. Zie www.horstaandemaas.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sevenum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sevenum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!