Zonneboiler Hegelsom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hegelsom? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Hegelsom.

zonneboiler systeem installeren in 5963

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Horst aan de Maas stookt 1620 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5963
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Hegelsom vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Hegelsom! D.m.v. deze pagina achterhaal je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Horst aan de Maas. Of benader de website kvinl.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de regio. Verderop ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hegelsom. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Hegelsom zitten gemiddeld tussen €2950 en €3000, met installatie inclusief. Het product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop check je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€55
100 liter2€2.950 – €3.050€85
200 liter2€3.250 – €3.950€115
300 liter3€4.425 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-hegelsom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Hegelsom (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €775 tot wel €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hegelsom

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 5 m2-Oeg HSP1 1000), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/3,2m2), vermogen 1388 [KW], €944 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3097 [KW], €2106 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Horst aan de Maas mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.horstaandemaas.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hegelsom aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hegelsom!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!