Zonneboiler Reuver

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Reuver? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij bruikbare gegevens over een zonneboiler kopen in Reuver.

zonneboiler systeem installeren in 5953

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een gemiddeld gezin in Beesel verbruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Reuver vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Reuver! Met behulp van deze website bekijk je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Beesel. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder check jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Reuver. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Reuver komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3850, met montage. De installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor enkele omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €105 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.875 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.950€135
300 liter3€4.575 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-reuver

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Reuver (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Reuver

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/4,8m2), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 300L WW+CV), vermogen 1934 [KW], €1315 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Beesel een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.beesel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Reuver aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Reuver!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!