Zonneboiler Lomm

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Lomm? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze website doorzoek je actuele informatie aangaande een zonneboiler kopen in Lomm.

zonneboiler systeem installeren in 5943

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een doorsnee gezin in Venlo stookt 1390 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Lomm vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Lomm! Dankzij onze tool check je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Venlo. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit de buurt. Verderop ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lomm. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Lomm variëren tussen €2625 en €3350, met installatie. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een paar scenario’sde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €90 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.850 – €3.200€75
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-lomm

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Lomm (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Lomm

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 3,2m²-HSP1-300A+), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.200L WW+CV), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Venlo soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.venlo.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lomm aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lomm!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!