Zonneboiler Steyl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Steyl? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool check jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Steyl.

zonneboiler systeem installeren in 5935

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een alledaags huishouden in Venlo stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Steyl vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Steyl! Middels deze pagina bekijk je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Venlo. Of bezoek kvinl.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit de buurt. In onderstaande box lees jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Steyl. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Steyl schommelen tussen de €2450 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €60 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€50
100 liter2€2.825 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.800€110
300 liter3€4.575 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-steyl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze statistieken kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Steyl (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €875 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Steyl

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L tank uit PASHW010 200LD(E)), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.150L WW+CV), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Venlo mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.venlo.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Steyl aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Steyl!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!