Zonneboiler Tienray

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Tienray? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze vergelijker lees jij actuele adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Tienray.

zonneboiler systeem installeren in 5865

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Horst aan de Maas verbruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Tienray vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Tienray! Met behulp van deze pagina vind je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Horst aan de Maas. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs uit de buurt. Hieronder vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is toepasbaar voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Tienray. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Tienray zitten gemiddeld tussen €2500 en €3750, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een variatie aan gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €170 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€70
100 liter2€2.875 – €3.100€85
200 liter2€3.125 – €3.875€140
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-tienray

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Tienray (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tienray

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3833 [KW], €2606 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×20 & 500L), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 24-200), vermogen 1337 [KW], €909 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Horst aan de Maas wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.horstaandemaas.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Tienray aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tienray!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!