Zonneboiler Wellerlooi

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Wellerlooi? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website ontdek je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wellerlooi.

zonneboiler systeem installeren in 5856

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Bergen Limburg gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Wellerlooi vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Wellerlooi! Middels onze tool check je snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Bergen Limburg. Of ga naar echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de buurt. Hieronder vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Met name toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wellerlooi. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast is er nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Wellerlooi vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3550, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop check je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor meerdere voorbeelden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €65 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.750 – €3.150€95
200 liter2€3.300 – €3.975€145
300 liter3€4.600 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-wellerlooi

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Wellerlooi (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €900 tot wel €1725. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wellerlooi

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3519 [KW], €2393 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER-500L-B), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 105 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3944 [KW], €2682 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Bergen Limburg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.bergen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wellerlooi aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wellerlooi!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!