Zonneboiler Afferden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Afferden? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool check je accurate raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Afferden.

zonneboiler systeem installeren in 5851

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Bergen Limburg verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5851
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Afferden vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Afferden! Met behulp van deze pagina check je zonder problemen een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Bergen Limburg. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit jouw provincie. Bijgaand bekijk jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Afferden. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Afferden schommelen tussen de €2925 en €4300, inclusief installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €85 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.550€50
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.800€125
300 liter3€4.575 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-afferden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Afferden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €850 tot wel €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Afferden

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-950), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3745 [KW], €2547 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Bergen Limburg soms een extra tegemoetkoming. Check www.bergen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Afferden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Afferden!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!