Zonneboiler Bergen Limburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Bergen Limburg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website bekijk je veelzijdige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Bergen Limburg.

zonneboiler systeem installeren in 5855

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een gemiddelde woning in Bergen Limburg gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Bergen Limburg vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Bergen Limburg! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bergen Limburg. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs uit jouw provincie. Onderstaand lees jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie voorziet in jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bergen Limburg. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Bergen Limburg liggen tussen de €2925 en €3000, inclusief installeren. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Verderop check je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een variatie aan scenario’sde investering en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €75 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.600€60
100 liter2€2.850 – €3.200€105
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.400 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-bergen-limburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlak en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bergen Limburg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €575 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bergen Limburg

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1894 [KW], €1288 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3592 [KW], €2443 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 600 – 3 XRAY10), vermogen 2232 [KW], €1518 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Bergen Limburg een groene lening of kleine subsidie. Zie www.bergen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Bergen Limburg aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bergen Limburg!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente