Zonneboiler Siebengewald

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Siebengewald? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze website doorzoek jij praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Siebengewald.

zonneboiler systeem installeren in 5853

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Bergen Limburg gebruikt 1600 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Siebengewald vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Siebengewald! Door gebruik te maken van deze website check je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Bergen Limburg. Of klik door naar Qbis.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Siebengewald. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Siebengewald vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.100€95
200 liter2€3.225 – €3.950€125
300 liter3€4.475 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-siebengewald

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Siebengewald (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €650 tot wel €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Siebengewald

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1957 [KW], €1331 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/TWL-S-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3855 [KW], €2621 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Bergen Limburg een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.bergen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Siebengewald aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Siebengewald!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!