Zonneboiler Westerbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Westerbeek? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina check je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Westerbeek.

zonneboiler systeem installeren in 5843

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Sint Anthonis gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5843
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Westerbeek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Westerbeek! Via de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Sint Anthonis. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna check jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Westerbeek. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Westerbeek schommelen tussen de €2750 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €70 per jaar (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€70
100 liter2€2.875 – €3.075€80
200 liter2€3.150 – €4.000€130
300 liter3€4.500 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-westerbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Westerbeek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Westerbeek

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-t-300B), vermogen 1644 [KW], €1118 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 352 [KW], €2394 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Sint Anthonis mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.sintanthonis.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Westerbeek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Westerbeek!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!